Van Pioneer naar angsthaas

Van pionier naar angsthaas

Toen ik begon met ondernemen was ik nergens bang voor. Ik had een baan in loondienst en ging potentiële klanten benaderen of ik ze met mijn VA skills kon helpen. Het ergste dag mij kon gebeuren was dat ze ‘nee’ zouden zeggen.

Ik had alleen mijn verhaal en expertise, geen website of reviews. Ik had niet eens een zakelijk social media account. Maar wel een goed verhaal en op basis van een eerste opdracht kreeg ik ook het vertrouwen van klanten. En zou bouwde ik mijn bedrijf verder uit. Het ging relaxed en ik had er lol in.

Totdat ik fulltime ging ondernemen. Mijn bedrijf stopzette en een nieuw bedrijf ging beginnen. Nu voelde het alsof ik het voor het ‘echie’ moest gaan doen. En toen werd ik onzeker. Alles moest gelijk perfect. Vooral niet laten zien dat ik net begonnen was, wat moesten potentiële klanten wel niet denken? Ik was enorm krampachtig aan het ondernemen en had er totaal geen plezier meer in.

Ik nam een besluit om voor een nieuwe doelgroep te kiezen: Virtual Assistants. Ik ben immers zelf VA geweest (heb nu nog 1 klant) dus weet precies waarmee ik ze kan helpen. En wat is dit een goede beslissing geweest.

Het ondernemen is weer leuk. Ik heb nu dagelijks veel dm gesprekken met VA’s, deel gratis waarde, probeer dingen uit, ben steeds minder bang (wat is het ergste dat er kan gebeuren?). En potentiële klanten weten mij te vinden. Ik heb er weer zoveel plezier in. En gaat iets niet zoals ik had gedacht, dan probeer ik weer iets anders.

De angsthaas is weer pionier geworden!

Scroll naar boven