Actieve vs passieve salesacties

Actieve vs passieve salesacties

Actieve salesacties zijn alle activiteiten die je proactief uitvoert om potentiële klanten te benaderen en hen te laten inzien dat ze van jouw diensten gebruik moeten maken.

Je neemt zelf het intiatief om in contact te komen met potentiële klanten, jij gaat het gesprek aan en checkt of zij behoefte hebben aan jouw diensten. Zo ja, dan ga je het verkoopgesprek aan.

Voorbeelden van actieve salesacties zijn bezoeken van netwerkevents, contact opnemen via social media en een dm gesprek voeren.

Passieve salesacties daarentegen zijn gericht op het aantrekken van potentiële klanten naar jouw diensten door middel het gebruik van marketing of doordat de klant zelf aangeeft op zoek te zijn naar jouw diensten. 

Voorbeelden van passieve salesacties zijn het plaatsen van posts op je sociale media, reageren op Facebookoproepen en het verbeteren van je SEO.

Als je naar bovenstaande verschillen kijkt, doe jij dan meer acties die vallen onder passieve sales of actieve sales? 

Met actieve salesacties boek je meestal sneller resultaat. Dit komt omdat actieve salesacties vaak persoonlijker zijn. Helaas zijn dit ook vaak de wat ‘engere acties’ om uit te voeren. En vraagt het soms van je om uit je comfortzone te stappen.

Vergeet echter ook niet de passieve salesacties, want die kunnen zeker nuttig zijn om je naamsbekendheid te vergroten. Bovendien worden Facebookoproepen niet voor niks geplaatst en als je nog te weinig klanten hebt kun je beter wel reageren op een oproep dan niet reageren. Dan weet je namelijk zeker dat je die opdracht niet zult krijgen 😉

 

Foto: De kantoorhoek

Scroll naar boven