You Are a Badass at Making Money

Lessen uit “You Are a Badass at Making Money” van Jen Sincero

Een tijdje terug heb ik het boek  “You Are a Badass at Making Money” van Jen Sincero gelezen. Ik had alleen de Engelse versie en Engels is niet mijn sterkste punt waardoor ik het boek nog aandachtiger heb gelezen.

Het boek gaat over financiële overvloed en ik wil graag de belangrijkste lessen uit dit boek met je delen.

1. Wees je bewust van je beperkende overtuigingen over geld. Door je manier van denken te veranderen en er een positiever naar te kijken, kun je jezelf openstellen voor meer financiële overvloed.

2. Neem verantwoordelijkheid voor je financiële situatie. De schrijver benadrukt de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor je financiële leven. In plaats van externe omstandigheden de schuld te geven, moet je jezelf sterker maken door te erkennen dat je de mogelijkheid hebt om jou financiële situatie anders vorm te geven.

3. Ontwikkel een positieve geld mindset. Het ontwikkelen van een positieve relatie met geld is cruciaal. Het boek vertelt je om negatieve gedachten en emoties over rijkdom los te laten, dankbaar te zijn voor wat je hebt en je te concentreren op overvloed in plaats van schaarste.

4. Stel duidelijke financiële doelen. Definieer duidelijk jouw financiële doelen en wees specifiek over wat je wilt bereiken. Door duidelijke intenties te stellen, kun je een stappenplan maken voor jouw financiële succes.

5. Onderneem actie en overwin angsten. Angst overwinnen en actie ondernemen zijn essentiële stappen om financiële overvloed te bereiken. Stap buiten je comfortzone, zie kansen en wees proactief bij het nastreven van je doelen.

6. Omring jezelf met gelijkgestemde mensen. Bouw een netwerk op van personen die jouw financiële doelen en ambities delen. Jezelf omringen met positieve invloeden kan je helpen gemotiveerd en gefocust te blijven.

7. Wees je bewust van de waarde die je biedt. Herken je unieke vaardigheden, talenten en ervaringen en begrijp de waarde die ze hebben. 

8. Geloof dat je het verdient. Ontwikkel een gevoel van eigenwaarde.

9. Leer van mislukte ideeën. Ze maken deel uit van de reis naar financieel succes. 

10. Ken jouw cijfers. Weet alles over je inkomsten en uitgaven en breng de nodige wijzigingen aan om ze af te stemmen op jouw financiële doelen. 

Een deel van deze punten komt overeen met wat ik terug zie bij de stappen die Marcus Lemonis neemt in het programma ‘The Profit’, waar ik ook een blog over geschreven heb. Succesvolle mensen hebben dus belangrijke overeenkomsten.

Wat is het businessboek dat jou is bijgebleven? Laat het me weten door een e-mail te sturen naar info@raquellebarnhoorn.nl

Scroll naar boven