meest gemaakte fouten door VA's

Het ondernemen is soms gewoon k*t

Een aantal weken geleden gaf ik een gast masterclass bij Laura Roozendaal, een andere businesscoach die ook virtueel professionals helpt. Waar ik mij op het strategische en praktische stuk richt, houdt zij zich vooral bezig met mindset en transformatie. Het klikte goed en we merkten dat we een aanvulling op elkaar waren. Daarom ontstond spontaan het idee om samen een live Q&A te doen in haar Facebookgroep.

Afgelopen vrijdag was het zover. De replay hiervan kun je ook hier in mijn Facebookgroep VA Connect terugvinden.

We vonden het onwijs leuk om te doen en één van de deelnemers heeft gelijk een aantal actiepunten uitgevoerd en daarmee weer wat kennismakingsgesprekken op de planning staan. Superleuk om gelijk die successen te horen 🍀.

Overigens hebben we het niet alleen gehad over successen. Het ondernemen is niet altijd alleen maar leuk, het is soms ook echt k*t 🤬. Als je weer een afwijzing binnenkrijgt, als je VA’s op social media ziet die pas net begonnen zijn en de ene na de andere klant binnenhalen (“Waarom zij wel?”), als je geen inspiratie hebt voor een social media post.

Of zoals ikzelf te weinig deelnemers had voor de Let’s Connect middag die komende vrijdag zou plaatsvinden. Wegens te weinig deelnemers heb ik moeten besluiten om deze te annuleren. Jammer? Zeker, ik had er onwijs veel zin in, er was een mooi programma en ik zag het helemaal voor me hoe VA’s onderling verbinding met elkaar gingen maken. Helaas is dat niet zo.

Als iets niet lukt is de vraag “Hoe ga je daarmee om?” Geef je op? Zet je door? Leer je ervan? 

In mijn geval heb ik geëvalueerd wat ik anders en beter had kunnen doen, de deelnemers heb ik een passend alternatief geboden en ik ga me weer focussen op nieuwe plannen. Ook dat hoort bij het ondernemen, 10x vallen, 11x opstaan en verbeteren.

O, en terwijl ik deze blog aan het schrijven was klapte WordPress eruit, waardoor ik dus redelijk gefrusteerd het einde aan et typen ben….

Wat heb jij de afgelopen weken voor tegenslagen gehad? En hoe ben je daarmee omgegaan? Deel het met me door een e-mail te sturen naar info@raquellebarnhoorn.nl

Scroll naar boven