Artificial intelligence

Door AI gaat jouw baan als VA verdwijnen

AI is hot 🔥

Artificial intelligence, oftewel Kunstmatige Intelligentie, honderden artikelen en wetenschappelijke onderzoeken kun je erover vinden. Bovendien verschijnen er ook steeds vaker masterclasses over dit onderwerp. 

Het zou 1,5 miljoen banen doen verdwijnen. Is het echt zo erg? 

Ik denk dat het wel meevalt. AI is namelijk niet nieuw, als je Netflix kijkt en je krijgt voorgestelde series te zien, dan komt dat door AI.

Gebruik je wel eens Siri op je Iphone? Dat is AI.
En wat dacht je van een auto die zichzelf automatisch inparkeert? Juist, ook dat is AI.

AI is vooral in het nieuws door Chat GPT. Dat is een chatbot die gespecialiseerd is in het voeren van dialogen met een menselijke gebruiker. Het heeft de aandacht getrokken vanwege de gedetailleerde reacties en uitgesproken antwoorden. Het maakt gebruik van maar liefst 176 miljard parameters. Kortom deze tool heeft een onuitputtelijke hoeveelheid mogelijkheden om teksten te produceren.

Sommigen vinden het fantastisch, anderen bekritiseren de tool.

Persoonlijk vind ik het fascinerend, ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Toch vind ik het nog een beetje algemene teksten uitspugen. Het mist mijn ‘Raquelle-sausje’. Feit blijft dat het een technologie is die altijd input vanuit de mens nodig zal blijven hebben. Het kan namelijk niks zelf creëren. Het heeft geen mening en geen eigen visie en daarom kan het jou dus nooit vervangen.

Wel heb ik de tool gevraagd wat mijn schrijfstijl is. Dit was het antwoord: “Je schrijfstijl is informeel en direct. Je gebruikt veel spreektaal. Je stijl is gericht op het aanspreken van VA’s en je probeert hen te helpen met praktisch advies en tips. Je gebruikt vaak persoonlijke ervaringen en anekdotes om je punt te maken en om te laten zien dat je begrijpt waar ze vandaan komen. Je bent vastbesloten om VA’s te helpen hun bedrijf te laten groeien en om ze te laten zien dat er mogelijkheden zijn om succesvol te zijn.” Toch behoorlijk kloppend dacht ik zo 😉

Heb jij de tool al uitgeprobeerd? Laat het me weten via info@raquellebarnhoorn.nl

Meer weten over AI? LinkedIn biedt tot 15 juni meer dan 100 AI trainingen gratis aan via Learning: https://www.linkedin.com/business/learning/blog/100-free-ai-courses-to-help-you-navigate-the-future-of-work

Scroll naar boven